Remurere architectuur
"Gepassioneerde architectuur"
 
     
  Aanbouw Ooij, bij Nijmegen  
 

Als een rijtjeswoning uit haar voegen dreigt te springen, is er vaak maar een weg geschikt voor een aanbouw. Dit is de achterzijde. Echter een gevreesd bijkomend effect is het tunneleffect wat op gaat treden na de verbouwing en het verminderde licht effect in de achterkamer.
Deze aspecten meegenomen in het ontwerpproces en de vrijheid van de client is men overeengekomen tot een ontwerp waarbij veel bestaande elementen hergebruikt worden zoals het vrijstaande schuurtje op de kavel, deze wordt compleet bij de woning getrokken.
Voor extra lichtinval is het dak losgetrokken van elkaar zodat er overal in de woning voldoende lichtinval is. De nieuwe achtergevel staat licht gedraaid op de as zodat men nog meer van de eigen tuin kan genieten.

 

 
 

Doesburg

klik hierboven voor de referenties